Fényes Mudi Klub 20 éves Jubileumi kiállítása 2022.10.08. Tápiószentmárton

2022.10.08

Egyesületünk alapításának 20. évfordulója alkalmából rendezett Klub kiállítást Tápiószentmártonban, melyen rendkívül szép számú mezőny gyűlt össze, 72 Mudi képviselte tenyésztőink munkáját. Igen kedvező, szép őszi időjárásban zajlott ezen a szép helyen a megmérettetés.

A bírálatot Korózs András a MEOESZ elnöke végezte igen alapos, precíz bírálattal. Örülhetünk hogy nehéz dolga volt, hiszen több osztályban is 8-10 kiváló egyedből kellet kiválasztania a a fajta legszebb példányait. Mindez azt tükrözte hogy kedvenc fajtánk minősége javul, egyre egységesebb a standardnak megfelelő képet mutatnak a kutyák. Színben szinte minden változat képviselve volt, s mint általában mindig, a fekete volt nagyobb létszámban. Jelentős előrelépés hogy a "színes" egyedek is egyre jobb minőségben vannak jelen, s méltán veszik fel a versenyt és érnek el győztes helyezést is.

Külön meg kell említeni hogy a győztesek Józsa Gábor ötvös-szobrász művész egyedi sorszámozott munkáját, egy gyönyörű Mudikat ábrázoló alkotását kapták. Ez a szép plakett minősége akár Európa-, vagy Világkiállítás díja ként is méltón megállná a helyét, nem csodálkoznék ha ilyenre felkérést kapna az elkövetkezendő időkben!

Köszönjük a részvételt miden megjelentnek és gratulálunk a győzteseknek!

És akkor lássuk a győzteseket: