Tenyészszemlével még nem rendelkező kutyák használata a MEOESZ útmutatása alapján

2020.04.08

Kedves Mudi Tenyésztő társak!

A törzskönyvezés folyamatosan megy, ahogy a DNS vizsgálat is, mind az egyedbeküldésekben, mind a családvizsgálatoknál.
Kérem, amennyiben az alombejelentőt postai úton adjátok fel, úgy a beküldött anyag csak egyoldalas eredeti oldalakat és másolatokat tartalmazzon, és ne használjatok tűzőgépet, hogy könnyen be lehessen szkennelni az anyagot. Kérem, hogy hiánytalan legyen a beküldött anyag, mert jelen helyzetben a MEOESZ központi nyilvántartását nem tudjuk azonnal használni.
Tekintettel arra, hogy a tenyészszemlék a jelenleg kialakult helyzet miatt törlésre kerültek, a klub a MEOESZ útmutatása alapján az alábbi lehetőséget kínálja:
azok az egyedek, akik nem kerültek tenyészszemlére, ( de törzskönyvvel rendelkeznek ) , ugyan úgy tenyésztésbe vehetőek, de az alombejelentőhöz kérünk egy kérvényt csatolni, hogy az alomhoz származási lapot igényeltek, függetlenül attól, hogy a tenyésztésbe vett egyed nem rendelkezik tenyészszemlével. Kérjük, hogy az adott egyed tenyészszemle bírálati díját az alom törzskönyvezési díjával együtt fizessétek be ( 6000 Ft tagoknak). A tenyészszemlét az első lehetőség szerinti alkalommal elvégezzük. A befizetést igazoló dokumentumot szintén csatoljátok az alombejelentőhöz.
A tenyésztésbe vett egyednek ugyanakkor továbbra is rendelkeznie kell csípődisplasia szűréssel, enélkül az alom továbbra is csak regisztrációs lapot kap. Az állatorvosok és a Magyar Kisállatorvosi Egyesület továbbra is dolgozik, így a szűrésekben eddig nem volt fennakadás.